تخت پادشاهی مدیریت
داستان مدیر موفق تو پادکست قبلی براتون گفتم چیزی که خودم در برخورد مدیریتی دوستم متوجه شدم این بود که مدیریت و رهبری کاری دشوار اما ضروری و لازمه. اگه میخوایید به نتایج خوب برسید باید با چالشهای مقابلتون درست برخورد کنید. به اصطلاح باید از تخت پادشاهیتون پایین بیایید و در کنار کارمندانتون باشید. اگه از بالا اعمال قدرت کنید نتیجه معکوس میگیرید، بدانید که میدان بازی تغییر کرده شما و کارمندها توی یک میدون بازی میکنید. یعنی اهدافتون مشترکه، مشکلات و چالشهای پرسنل، مشکلات و چالشهای شماست. باید کاری کنید که کارمندانتون به درجه موفقیت برسند چون اگه اونها موفق بشن موفقیت شما رو هم تضمین میکنن. اگر جایی لازمه که به عنوان متخصص وارد عمل بشید از خودتون بپرسید: آیا این کارمند یا اون تیمی که قراره وظیفه محول شده رو انجام بده دانش لازم داره؟ اگه نداره شما وارد عمل بشید، آموزش لازم بهش بدید. وگرنه از خودتون سوال کنید که اگه من به عنوان متخصص وارد نشم چه خطرهایی ممکنه کار را تهدید کنه؟ اگر آسیب زیادی وارد نمیشه شما از نقش متخصص و خبره بودنتون فاصله بگیرید و به دیگران فرصت بدید تا رشد کنند.
برای اینکه بتونید یک مدیر عالی و موفقی باشید باید بدونید چه موقع نقش خودتون را عوض کنید. یعنی از جایگاه مدیریتی فاصله بگیرید، از اون نوک قلهای که ایستادید بیایید پایین و کنار تیم و کارمنداتون حضور داشته باشید. باید نیازها و درگیریهای تیمتون رو بشناسید تا در زمان درست بهترین برخورد را داشته باشید. درمورد دغدغهها و کارهایی که باید انجام بدید با آنها صحبت کنید تا پرسنل، شما را در کنار خودش ببینه. جلسات رودررو با کارمنداتون داشته باشید، با اونها مشورت کنید تا اعتماد تیمتون به دست بیارید. مهمترین نکته ای که شما به عنوان یک مدیر باید مدنظر داشته باشید اینه که ارتباط روشن و واضحی با کارمندها داشته باشید. اخبارهای شرکت باید به صورت لحظه ای به کارمندها اطلاع رسانی بشه تا آنها هم یاد بگیرند اخبارها را سریع انتقال بدن. شما به عنوان یک مدیر نباید خودتون را متفاوت از کارمند بدونید، برای خودتون محاسنی قائل نباشید که بخوایید از آن طریق به کارمندها زور بگید.
هر چه شما صمیمی و با احترام رفتار کنید حس رفاقت بین شما و پرسنل ایجاد میشه و وقتی اونها با روحیه برابری کار کنند کارها بدون عیب و نقص جلو میره. برای ایجاد این حس، باید ارتباط باز و راحتی با کارمندها داشته باشید، همیشه آماده و مشتاق صحبت، خودتون نشون بدید، به آنها القا کنید که نیازهای اونها اولویت اصلی شماست. شما باید دست یاری به سمت کارمندان دراز کنید، اگر پیشنهادی دادند بازخورد موثر نشون بدید تا حس ارزشمندی در پرسنل ایجاد بشه. وقتی کارمند حس کنه که شما به نظرات اونها اهمیت میدید، از نظراتشون در کم و کاستی سازمان استفاده میکنید اعتماد به نفس تیمتون را بالا بردید و به موفقیت شرکت کمک زیادی کردید. پس شما هر توقعی که از کارمنداتون دارید باید اول خودتون به نحو احسن اون کار انجام بدید و تفاوتی بین خودتون و کارمندها قائل نشید.
دیدگاهتان را بنویسید